سناریو نویسی

جذابیت یک تیزر و یک ویدیو تبلیغاتی باید به گونه ای باشد تا بتواند یک مخاطب را محو و میخکوب کند. و بتواند یک داستان و  یک موضوع درست از هدف سناریو نشان دهد و شرکت های معماری باید از آن آگاهی داشته  باشند. در عرصه تبلیغات، ساخت تیزر تبلیغاتی به عنوان یکی از موثرترین روش ها شناخته می شود و انجام این کار نیاز به بینش و تخصص هایی  دارد که در این کار کاملا حرفه ای و دارای تجربه  هستند.

در ساخت تیزر تبلیغاتی عوامل بسیار مهمی تاثیر دارند که از مهم ترین آنها میتوانیم به وجود یک سناریوی تبلیغاتی حرفه ای و هدفمند همراه با یک داستان سرایی شاخص که جان مایه تیزر است اشاره کرد که اگر به درستی نوشته نشود قادر به جذب مخاطب اللخصوص معماران نخواهد بود. 

در ادامه به نحوه نوشتن یک سناریو تیزر تبلیغاتی و نکاتی که باید در این امر  باید در نظر گرفته شود پرداخته شده است.

تیزر تبلیغاتی چیست؟

قبل از آن که به سناریو تیزر تبلیغاتی بپردازیم، بهتر است در ابتدا آشنایی مختصری با تیزر تبلیغاتی و نحوه ساخت آن پیدا کنید. تیزر تبلیغاتی در واقع به شیوه ای از تبلیغات گفته می شود که در آن به معرفی مستقیم محصول پرداخته نمی شود. به این معنا که یک حالت معماگونه طراحی شده و بدون معرفی محصول، ذهن مخاطب درگیر می گردد. بدین ترتیب مخاطب تلاش می کند تا با استفاده از تفکر، به هدف تیزر پی برده و آن را تا انتها دنبال نماید. مدت زمان تیزرهای تبلیغاتی زیاد نبوده و بسته به این که فیلم نامه چگونه نوشته شده باشد و تیزر چه هدفی را دنبال نماید، این زمان متفاوت خواهد بود. سناریو بخش بسیار مهمی در تیزر تبلیغاتی است که به آن خواهیم پرداخت.

برگرفته از سایت کات شو cutsho.com

سناریو تیزر تبلیغاتی چیست؟

به متن هایی  که توسط فیلمنامه نویس برای فیلم ها و نمایشنامه های مختلف ساخته می شود، سناریو گفته می شود. با توجه به این که تیزر تبلیغاتی نیز مانند یک فیلم کوتاه است و تمام مواردی که در ساخت فیلم رعایت می شود، باید در ساخت سناریو هم اجرا گردد، در نتیجه نیاز به سناریو هم از اصلی ترین اجزای یک تیزر تبلیغاتی خواهد بود. در واقع این سناریو نویسی است که بر اساس آن بازیگران بازی کرده و هدف کلی تیزر دنبال می شود.

بدون وجود یک سناریوی خوب امکان ایجاد یک تیزر حرفه ای نیز وجود نخواهد داشت و بنابراین باید در نوشتن آن دقت زیادی را به عمل آورد و از افراد حرفه ای در این کار که دستی در نوشتن دارند استفاده کرد

برگرفته از سایت کات شو cutsho.com

اهمیت یک سناریو در تیزر تبلیغاتی را چگونه ببینیم؟

تصور کنید که یک  معماری هستید که دارای  برند و شرکت است و برای معرفی آن به دیگران نیاز به انجام تبلیغات دارید. افرادی که مخاطب شما هستند بسیار باهوش هستند و با معرفی مستقیم برند و شرکت ممکن است به راحتی جذب آن نشده و حتی دید منفی نیز نسبت به آن پیدا کند. اما در صورتی که تیزر تبلیغاتی مورد نظر، از یک متن و سناریوی فکر شده و همراه یک استراتژی  برخوردار باشد مانند یک فیلم خوب که مخاطب تمایل به نگاه کردن آن و مشاهده ادامه داستان دارد، در اینجا نیز به همین شکل بوده و اهمیت سناریو نویسی در اینجا مشخص می گردد

در واقع این داستان و متن سناریو است که به تیزر شما جهت و هدف میدهد و میتواند به جهت درستی هدایت کند.

این سناریو می تواند به اشکال مختلفی نوشته شود که این مورد بستگی به نوع پروژه ، فرهنگ آن شهر و شخصیت خود آن معمار دارد. به صورت کلی یک تیزر تبلیغاتی بدون وجود سناریو مانند فیلمی است که هیچ نمایشنامه ای نداشته باشد.

یک سناریو خوب دارای چه وجه تمایزی است؟

یک سناریو خوب باید قادر به جذب مخاطب خود در هر موقعیت  و فرهنگ و سبک باشد. برای این که سناریو بتواند از این ویژگی برخوردار باشد باید خلاقیت را چاشنی کار خود کنید  و در آن از نوآوری های مختلف استفاده کنید. سناریوهایی که دچار تکرار شده اند، قادر به جذب مخاطب خود به هیچ عنوان نخواهند بود

یک سناریوی خوب، سناریویی است که از سرعت متعادلی برخوردار باشد. به این صورت که نحوه پیش رفتن نمایشنامه نه زیاد کند و نه خیلی سریع باشد. بدین ترتیب مخاطب فرصت کافی در اختیار خواهد داشت تا به آن فکر کرده و در ناخودآگاه خود و به صورت بالقوه، تبدیل به مشتری گردد و نیاز های خود را کاملا در آن تیزر حس و درک کند و بتواند همزمان درمان خود را به واسطه شما پیدا کند.

در سناریونویسی باید بازار هدف مشخص گردد و متناسب با آن نوع سناریو و دیالوگ ها انتخاب شود. علاوه بر آن صراحت بیان نیز باید به  خوبی رعایت گردد به گونه ای که به مخاب احساس گیج بودن دست نداده و پس از مدتی متوجه شودکه نکات قوت آن معمار در طراحی این پروژ چه بوده است؟ چه امتیازاتی میتواند در طراحی های خود به من ارا ئه دهد.

امیدواریم که با نوشتن این مقاله برای معماران ، طراحان و هولدینگ های معماری مستمر ثمر واقع شده باشیم.

فهرست